cara-cara menggunakan cimbclick

"Cara-cara Untuk Mengaktifkan Akaun Maybank2u Anda"
selepas baca klik like n share
Langkah Pertama :

Langkah pertama ini hanya untuk orang yang belum daftar lagi di laman web cimbclick,anda boleh terus ke langkah kedua jika anda sudah daftar di laman web cimbclick.Pastikan anda sudah daftar maybank2u phone tac kerana Anda akan dapat nombor tac anda melalui sms yang dihantar pada no tel. bimbit anda yang anda

daftarkan di mesin ATM sebelum ini. .




"Cara-Cara Untuk Transfer Duit Dan Buat Pembelian"
Langkah Kedua :
Ok, sekarang anda dah pun login akaun Cimb Clicks anda.

Di sini akan diterangkan macam mana nak transfer duit untuk buat
Pembelian Melalui Internet.

Klik Login :-



Masukkan Username dan Password anda,

Klik Submit :



Kemudian klik pada Transfers.



Kemudian klik pada Transfer Funds :-


Kemudian klik pada 'To other CIMB accounts'

1. Di ruang Transfer from account, pilih nombor akaun anda.

2. Diruang Transfer to account, klik di other account, masukkan nombor akaun penerima.
3. Isikan amaun = $$$
4. Diruang Beneficiary Payment Alert, klik di email, masukkan email penerima, tinggalkan kosong diruang sms.Tinggalkan kosong di ruang Remarks.
5. Klik Submit. 



Pada paparan seterusnya, isikan nombor tac yang anda dapat melalui

sms. Pastikan nama Penerima itu betul.
Kalau semuanya ok, klik pada Confirm/Submit. Selesai.
Save bukti bayaran tersebut.Pastikan anda mencatat tarikh dan masa transaksi.
Selesai. 

selepas baca klik like n share




2 comments:

Nurwaty Madon said...

Sis mcm mane nk order? Blh x sy bank in je sama ade cimb atau maybank?

miss malam said...

Bank islam xde ke?